Behandlinger som kan være egnet for en fet hudtype:

  • Dermapen
  • Kjemisk Peel
  • Mesoterapi
  • Skin Booster
Se priser på behandlinger Bestill time

Fethud

En fet hudtype kjennetegnes gjerne ved at den har en høy talgproduksjon. Vi kan gjerne se at porene er store og huden ser gjerne blank ut. En fet hudtype har lettere for å få tette porer, talgkanaler. På denne måten oppstår gjerne akne eller kviser lettere hos denne hudtypen enn hva den gjør hos andre hudtyper.
En fet hudtype kan få de samme hudtilstandene som en tørr hudtype kan få. En fet hudtype kan også være blant annet dehydrert eller sensitivisert. Dette påvirkes av indre og ytre miljøfaktorer, som ulike medikamenter eller vær og vind. Bruk av feil produkter kan også føre til huden kommer i ubalanse og at hudtilstanden forverres.
Opphopningen av døde hudceller fører til at huden gjerne oppleves som tykkere og at den virker mer gusten i fargen.
I tenårene opplever mange at huden endres, noen opplever akneutbrudd/ at det oppstår kviser. Det kan være papler, pustler og komedoner. Dette er det vanlig at mange ungdom opplever da de trer inn i puberteten. Dette kommer av hormonforandringer i kroppen som kan gi en økt talgproduksjon.

Hvordan kan vi behandle en fet hudtype?

Hudtypen du har er du født med og det er viktig at du får produkter som er tilpasset din hudtype, men også din hudtilstand. Det er viktig at du får god veiledning i forhold til dine produkter slik at hudprogrammet ditt er tilpasset dine behov.
En fet hudtype må ha produkter som regulerer talg. Dette for å balansere huden. Mange med fet hud setter pris på et produkt som også absorberer olje som blir produsert gjennom dagen på overflaten.
Det er også viktig å sørge for regelmessig med eksfoliering for å unngå opphopning av døde hudceller på overflaten. Altså at man for eksempel bruker en god skrubb noen dager i uken i tillegg til daglige renserutiner morgen og kveld. Pads som er tilsatt syre bidrar også til eksfoliering samt at det regulerer talg som produserer og legger seg på hudoverflaten.
En fet hud egner seg gjerne dårlig med fettbaserte kremer, her er vannbaserte best egnet. Behovet for fukt vil som oftest variere gjennom året, ut ifra hva huden eksponeres for.